08/09/2024
Ecologisch. Verantwoord. Ondernemen
2 minuten

BME Group publiceert tweede Duurzaamheidsverslag

BME Group (BME) heeft vandaag de publicatie aangekondigd van haar tweede Duurzaamheidsverslag, waarin het bedrijf zijn toewijding aan verantwoordelijke milieu-, sociale en bestuurspraktijken (ESG) laat zien. 

Het verslag bouwt voort op het thema van vorig jaar "Samen bouwen we duurzaam" en de drie gedefinieerde focusgebieden: (1) Verantwoord groeien, (2) Het mogelijk maken van een duurzame waardeketen, en (3) Het veiligstellen van een flexibele en veilige werkomgeving. 

Op alle fronten hebben we goede vooruitgang geboekt, met de volgende hoogtepunten: 

  • We slaagden erin onze koolstofvoetafdruk in 2023 met 13% te verminderen ten opzichte van 2022 en we liggen op koers om onze emissies tegen 2025 met 25% te verminderen ten opzichte van de basislijn uit 2021. 
  • Vorig jaar hebben we meer dan 2.700 klanten verwelkomd in onze Greenworks Academies, waar we trainingen en workshops bieden over hoe er duurzaam gebouwd kan worden. 
  • Het aandeel van onze inkoopuitgaven dat wordt gedekt door toezeggingen in de Gedragscode en zelfbeoordelingen van EcoVadis is verder toegenomen. 
  • Een sterke vermindering van de frequentie- en ernstverhouding van ongevallen. Een teken dat ons groepsbrede Health and Safety Compass-programma en onze toewijding om een veilige werkomgeving te creëren, vruchten afwerpt. 
"Ik ben erg blij om ons Duurzaamheidsverslag 2023 te presenteren. Na ons eerste verslag vorig jaar, kijk ik er naar uit om de vooruitgang die we in 2023 hebben geboekt te delen en te reflecteren op wat ons te wachten staat om onze ambitie naar een duurzamere waardeketen te realiseren."

"Als een van de grootste en snelst groeiende B2B-distributeurs van bouwproducten in Europa, zien we het als onze verplichting om een katalysator te zijn voor een duurzamere bouwsector en een versneller voor duurzame en verantwoorde bedrijfspraktijken binnen de waardeketen. Naar de toekomst toe blijft onze toewijding om leidend te zijn binnen het ESG beleid standvastig, met het begrip dat onze huidige beslissingen en acties de basis leggen voor de realiteit van morgen."
Remco Teulings
CEO van BME Group

Het volledige ESG-verslag is beschikbaar op de corporate website van BME Group. 

Slogan
Onze producten zijn met de grootste zorg uitgekozen
Enkel het allerbeste is goed genoeg
Meer advies over het gebruik of plaatsing van een bepaald product