BMB Bouwmaterialen Hamme Opening
09/05/2024
Vestigingen
Hamme
4 minuten

BMB Bouwmaterialen Hamme verhuist naar gloednieuw filiaal

"Met nieuwe vestigingen, bijkomend personeel en een uitgebreider assortiment blijven we groeien om de grootste speler in Vlaanderen te worden"

Hamme, 6 november 2023 - BMB Bouwmaterialen, één van de grootste en toonaangevende distributeurs van bouwmaterialen in Vlaanderen, verhuist vandaag in Hamme naar een gloednieuw gebouw. De nieuwe site, vlak naast de oude, is overzichtelijker en biedt een uitgebreider productgamma aan, afgestemd op de toenemende vraag naar renovatiematerialen. Ook materialen afhalen wordt een stuk gemakkelijker. Na de overnames van het voorbije jaar, kadert de verhuis in Hamme in de groeiambities van het bedrijf: "Binnen 3 à 5 jaar willen we de kaap van 500 miljoen euro jaaromzet halen", zegt Marco Van Grinsven, managing director van BMB Bouwmaterialen. Daarvoor plant de bouwdistributeur minstens 15 bijkomende medewerkers aan te werven het komende jaar.

Renovatie zit in de lift. Méér dan voor nieuwbouw, kiezen Vlamingen vandaag voor afbraak en renovatie, gedeeltelijk gedreven door wettelijke impulsen zoals de Vlaamse Renovatieverplichting en de Europese klimaatdoelstellingen, deels door de hoge rente op woonleningen. BMB Bouwmaterialen speelt in op deze trend en past daarom haar productgamma aan. Ook in Hamme.

In de 1.000 m² ‘Proshop’ vinden zelfbouwers en bouwprofessionals vanaf nu, naast de klassieke ruwbouwmaterialen, een uitgebreider assortiment aan hout, werkkledij, metselgereedschap, stenen en isolatiemateriaal. Dit is mogelijk dankzij een efficiëntere indeling en meer schapruimte. Ook extra materialen voor dakwerken en gevelbekleding, al dan niet op maat verzaagd, gefreesd of geboord, zijn toegevoegd aan het gamma.

De producten liggen doordacht, overzichtelijk en gestructureerd in de rekken, zodat klanten tijd besparen. Ook het afhalen van materialen verloopt in de nieuwe locatie een pak efficiënter: dankzij de overdekte drive-by laden klanten hun aankopen snel, én droog, in hun wagen. De hele site zit voortaan ook in een BMB-jasje, wat voor een compleet nieuwe winkelervaring zorgt in vergelijking tot de voorgaande vestiging.

Marco Van Grinsven
“BMB Bouwmaterialen wil niet enkel de grootste speler zijn in de Vlaamse bouwmarkt, we willen ook echt een voortrekkersrol opnemen als multispecialist. Door met ons gamma in te spelen op de vraag van de markt, willen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken. Zij hebben tijdens het renoveren al genoeg aan hun hoofd, dus als ze bij ons om materiaal komen, willen we dat ze alles vinden wat ze zoeken, en liefst zo snel mogelijk!” , zegt Marco Van Grinsven, Managing Director BMB Bouwmaterialen
Marco Van Grinsven
Managing Director BMB Bouwmaterialen

In de nieuwe winkel staan meer dan 30 werknemers paraat om de klanten nóg beter te begeleiden. Gert Laureys (41) komt uit Hamme en stuurt sinds september het team aan als vestigingsmanager. Voor de verhuis naar de nieuwe locatie was een knap staaltje organisatie nodig, van de hele equipe.

Gert Laureys
“Een verhuis als deze brengt uiteraard heel wat werk en onzekerheid met zich mee, maar het is ook enorm spannend en opwindend. Dat het voor een positieve vibe zorgt binnen het team, is een understatement,” zegt Gert Laureys. “Dat enthousiasme willen we ook overbrengen naar onze klanten. Het is fijn om te werken voor een snelgroeiend bedrijf in een sector die constant innoveert. De nieuwe materialen en technieken bijvoorbeeld houden ons allemaal scherp. De collega’s hier willen mee zijn met die trends, zodat ze met hun expertise de klanten vooruit kunnen helpen. Dat ik deze job mag ​ doen op een boogscheut van huis, voor klanten uit mijn eigen gemeente, maakt het des te interessanter.”
Gert Laureys
Vestigingsmanager Hamme

De vernieuwde winkel bevindt zich in Zonneke 7 in Hamme, vlakbij de N41. Goed zichtbaar en nog steeds vlot bereikbaar dus. Op de nieuwe site is meer dan voldoende parkeerplaats voorzien. Je kan er terecht van maandag tot vrijdag van 06:00 tot 18:00 en op zaterdag van 08:00 tot 12:00.

Van 27 november tot 1 december wordt de opening van de nieuwe ‘Proshop’ feestelijk gevierd, met promoties, trainingen, demonstraties, koffie én koffiekoeken in de ochtend en een foodtruck over de middag. Klanten die voor minstens 50 EUR afhalen, ontvangen een kraskaart en maken kans op mooie prijzen, waaronder een ballonvaart. De eerste 100 klanten in die week ontvangen sowieso een gratis emmer vol handige gadgets.

Groei en ambitie, ook in Wallonië

Sinds 2019 maakt BMB deel uit van de BME Group, éen van Europa’s meest performante bedrijven in de distributie van bouwmaterialen. De afgelopen 2 jaar realiseerde BMB maar liefst 20% extra omzet (160 miljoen euro in 2022 vs 133 miljoen euro in 2020). Dat deden ze onder meer dankzij overnames van nieuwe vestigingen (van 9 locaties in 2021 naar 14 locaties in 2023). Het personeelsbestand groeide in diezelfde periode van 240 naar 320 werknemers.

BMB Bouwmaterialen wil blijven groeien. ​ Op een termijn van 3 à 5 jaar willen ze de kaap van 500 miljoen euro jaaromzet halen. Die stevige groeiambitie willen ze waarmaken via renovaties van bestaande vestigingen, overnames en het openen van nieuwe locaties met een uitgebreider aanbod. Ook in Wallonië.

Werken bij BMB Bouwmaterialen

Geen groei, zonder mensen. Tegen 2024 zal BMB Bouwmaterialen minsten minstens 15 bijkomende profielen aanwerven. Het bedrijf is continue op zoek naar trouwe, gemotiveerde medewerkers in verschillende rollen. An Gillis (38) startte in 2016 als vestigingsverantwoordelijke en maakt nu deel uit van het management team. Ze maakte de groei van het bedrijf van dichtbij mee.

An Gillis
“BMB Bouwmaterialen wil een voorloper zijn. Dat zorgt ervoor dat je creatief moet zijn in je job en het brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Verandering komt altijd met vallen en opstaan, maar als je er zelf voor wil gaan en leert uit je fouten, komen er zeker kansen op je pad. Na 7 jaar bij BMB Bouwmaterialen heb ik nog steeds het gevoel dat mijn mening gewaardeerd wordt. Los van mijn eigen carrièrepad, zag ik ook tal van andere werknemers nieuwe rollen opnemen in de organisatie. Van baliemedewerker naar category manager, van chauffeur naar dispatcher... Het kan perfect, zolang je er zelf in gelooft!” getuigt An Gillis, Sales en operations manager bij BMB Bouwmaterialen.
An Gillis
Sales en operations manager

Op dit moment heeft BMB Bouwmaterialen maar liefst 15 openstaande vacatures over heel België. Voor de hoofdzetel en diverse vestigingen zoekt de bouwdistributeur onder andere accountmanagers, vestigingsmanagers, toonzaalmedewerkers, HR-medewerkers en medewerkers finance. Benieuwd of jouw droomjob er tussen zit? Surf dan zeker naar https://www.werkenbijbmb.be.

BMB Bouwmaterialen Hamme
Proshop Hamme
BMB Bouwmaterialen Hamme
BMB Bouwmaterialen Hamme Opening
Proshop Hamme
Proshop Hamme
Proshop Hamme
Slogan
Onze producten zijn met de grootste zorg uitgekozen
Enkel het allerbeste is goed genoeg
Meer advies over het gebruik of plaatsing van een bepaald product