• ruwbouw-welfsels

  Alles voor jouw bouw

  Professional of doet-het-zelver? Bouwen of verbouwen? Je vindt al je gerief bij BMB Bouwmaterialen: van ruwbouw- tot isolatiemateriaal, van dakpannen tot vloertegels, van mixbeton tot binnendeuren. Want BMB Bouwmaterialen richt zich op het hele bouwproces

  Kom langs in de ontwerpfase en vraag ons advies. Of reken op ons als je last minute iets nodig hebt. Eén stuk of drie pallets? Afhalen bij een vestiging in uw buurt of laten leveren op jouw werf? Geen probleem: flexibiliteit staat bij ons hoog in het vaandel. En van een ruime én juiste voorraad maken we een erezaak.

 • Kaart_A5_Vestigingen_20230117_CMYK_v2

  Altijd in jouw buurt

  BMB Bouwmaterialen is gegroeid uit regionale familiebedrijven. En dat merk je aan onze service. Want onze 320 medewerkers spreken jouw taal. Ze kennen de lokale bouwmarkt en weten dus precies wat je nodig hebt. Ze voelen zich betrokken bij je project en delen hun passie voor bouwmaterialen.

  Tegelijk werken al onze vestigingen open en transparant samen. We delen onze kennis met elkaar én met onze klanten. Omdat we geloven dat iedereen beter wordt van constructieve samenwerking.

 • BMB_Kalmthout-5

  Advies inbegrepen

  Je bent een handige harry die gewoon wil weten hoe hij aan een specifieke klus moet beginnen? Of een professional die graag op de hoogte blijft van de nieuwste technieken? Dan ben je bij BMB Bouwmaterialen aan het juiste adres.

  Bouw- of verbouwvraag? Loop eens binnen in een vestiging bij je in de buurt en spreek een van onze medewerkers aan. Zij delen hun kennis graag met jou. Of, volg een van onze trainingen of workshops. Blijf op de hoogte door je in te schrijven op de nieuwsbrief, onderaan deze pagina.

5 tips voor duurzaam bouwen

 1. Haal de zon binnen in de winter en hou ze buiten in de zomer
  Waarom uw huis verwarmen als de zon dat gratis doet? Plaats grote ramen aan de zuidkant van uw woning en laat de zonnestralen binnenstromen. Maar hou ze natuurlijk wel buiten in de zomer, met een goede zonwering of grote dakoversteek.
 2. Bouw voor vandaag én morgen
  Gaat u voor uw droomhuis? Een huis om oud in te worden? Zorg er dan voor dat u er oud in kunt worden. Plaats extra brede binnendeuren, voorzie beneden een ruimte die u gemakkelijk ombouwt tot slaapkamer en leg bekabeling voor domotica.
 3. Té goed isoleren? Bestaat niet!

  Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar één ding is zeker: energie wordt almaar duurder. Zorg dus dat u er zo weinig mogelijk nodig hebt, door nu te investeren in isolatie. Goede isolatie is dik, ononderbroken, vochtvrij en … overal: muren, vloer én dak.
 4. Vergeet uw gratis water niet
  Niet alleen de zon kost niets. Ook water valt zomaar met bakken uit de hemel. Op veel plaatsen moet u het toch apart opvangen en afvoeren via de gescheiden riolering. Dus waarom zou u het niet meteen gebruiken voor uw douche of toilet?
 5. Gebruik degelijke materialen en plaats ze volgens de regels van de kunst
  Duurzaam betekent: om liefst nooit meer af te breken. Kies daarom voor materialen die de tand des tijds doorstaan. Hoe u die herkent? Let op kwaliteitsgaranties zoals het BENOR-merk, de technische goedkeuring (ATG) of de CE-markering. En vraag advies voor een correcte plaatsing.