Glaswolisolatie: de beste optie voor brandveilig isoleren.
De brandveiligheid van je woning hangt voor een groot deel af van het isolatiemateriaal dat je gebruikt. Er is namelijk een groot verschil tussen het brandgedrag van bijvoorbeeld minerale wol en bepaalde schuimplaten. We leggen je graag uit hoe je brandveilig kunt isoleren.
Waarom is brandveilig isoleren zo belangrijk?
Als je isoleert met een isolatiemateriaal dat niet brandveilig is, zoals bijvoorbeeld een plaat uit hardschuim, kan een klein brandje in je woning al snel grote gevolgen hebben. Het isolatiemateriaal ontbrandt dan niet alleen sneller, maar de vlammen zullen zich ook sneller verspreiden naar andere delen van je huis of de woning van je buren. Rookontwikkeling en verspreiding van toxische gassen zijn dan vaak het gevolg. Dit klinkt misschien dramatisch, maar geen paniek: door een isolatiemateriaal met een goede brandklasse te kiezen, vermijd je al veel problemen.
Ga voor isolatiemateriaal met de beste brandklasse
Wie brandveilig wil isoleren, kiest het best een materiaal met een goede brandklasse. In België worden bouwmaterialen namelijk ingedeeld in zeven brandklassen, waarvan brandklasse A1 de beste is. Glas- en rotswol vallen onder de brandklasse A1. Dat wil zeggen dat deze materialen onbrandbaar zijn en ook niet bijdragen aan de ontwikkeling van brand of giftige rook verder verspreiden. Vrijwel alle glaswolisolatie van ISOVER behoort tot de beste brandklasse. ISOVER is dus de perfecte keuze voor brandveilige isolatie, maar er zijn nog meer voordelen.
Slechts een van de vele voordelen
De brandveiligheid van glaswolisolatie is een mooie troef, maar daar houdt het niet op. Er zijn nog meer goede redenen om voor ISOVER glaswolisolatie te kiezen.
- Glaswolisolatie heeft niet alleen uitstekende thermische prestaties, maar isoleert ook akoestisch erg goed.
- Glaswol is een milieuvriendelijk isolatiemateriaal: het is gemaakt van glas, zand en andere onuitputtelijke grondstoffen.
- Glaswol heeft optimale isolatiewaarden waarmee je ruimschoots aan de EPB-regelgeving voldoet.
- Glaswolisolatie is flexibel, waardoor je bijvoorbeeld ook bij onregelmatigheden van het binnenspouwblad naden en valse spouwen kunt vermijden.
- Glaswol is duurzaam: uit een test van Eurima bleek dat de wol na 55 jaar nog even goed presteerde.
- Met glaswolisolatie isoleer je kostenefficiënt. Dankzij een snellere plaatsingstijd en minder snijverliezen is het materiaal budgetvriendelijk