Alle soorten dakbedekking verkrijgbaar bij BMB

Het sluitstuk van je ruwbouw is meestal het dak. Want die ‘kroon op het werk’ bepaalt de uitstraling van jouw woning. Eerst kies je voor plat of schuin. Daarna vergelijk je een waaier van materialen: dakbedekking met pannen, platen of leien, roofing of EPDM. Al die soorten dakbedekking hebben een ander karakter, andere eigenschappen én een ander prijskaartje.

Ben je bezig met een nieuwbouw, wil je jouw dak vernieuwen, of bouw je een tuinhuisje? Kom langs bij BMB. Op basis van jouw smaak, de technische eigenschappen en jouw budget helpen wij je kiezen uit alle soorten dakbedekking – én toebehoren zoals isolatie, dakvensters en zoldertrappen.

Soorten dakbedekking: schuin dak

Vraag je een kind om een huis te tekenen? Dan is één ding zeker: het heeft een schuin dak. Geen wonder dat we dat als volwassene ook meestal het mooist vinden. En voor de dakbedekking van zo’n schuin dak is er keuze te over:

  • Dakpannen bestaan uit gebakken klei of beton en behoren tot de meest klassieke materialen voor dakbedekking. Ze gaan nooit uit de mode, laten zich eenvoudig plaatsen én gaan een leven lang mee.
  • Leien danken hun naam aan de leisteen waaruit ze oorspronkelijk werden gehouwen. Tegenwoordig vindt u ze ook in kunststof. Leien geven je dak een unieke uitstraling, zijn stormvast en vragen weinig tot geen onderhoud.
  • Golfplaten zijn beschikbaar in verschillende lengtes en kleuren – ideaal voor creatieve bouwontwerpen. Bovendien houden golfplaten alle storende geluiden buiten, roesten ze nooit en zijn ze condensvrij.

Soorten dakbedekking: plat dak

Platte daken zijn de laatste jaren in opmars. De voordelen zijn dan ook niet min. Ze zijn doorgaans goedkoper. Omdat er geen schuine randen zijn, verliest u geen vloeroppervlakte. En je bouwt er gemakkelijk een extra verdieping op, of tovert ze om tot een dakterras.

Voor jouw plat dak kies je uit deze soorten dakbedekking:

  • Bitumen kent u als roofing. Deze dakbedekking voor jouw plat dak vleit zich net zo vlot neer op daken met een lichte helling. Ze biedt prima bescherming tegen weersinvloeden en is ook nog eens goedkoop
  • EPDM is een soort synthetisch rubber dat langer meegaat dan bitumen. Het is duurzaam, onderhoudsarm en ecologisch.

Toebehoren voor jouw dak

Dak vernieuwen of bouwen? Ook de bijbehorende gereedschappen en materialen voor jouw dakbedekking vind je in de BMB-showrooms:

  • isolatie voor schuine daken, hellende daken en zoldervloeren
  • materialen voor onderdak, ondervorst, vorsthaken, …
  • zoldertrappen, dakvensters, accessoires, …
  • daktimmerhout en plaathout

En naast alle soorten dakbedekking bieden wij jou ook een ruim aanbod van leien en andere duurzame, milieuvriendelijke materialen voor gevelbekleding.

Keuze gemaakt of verder advies nodig? Vraag een offerte of kom langs in een van onze showrooms